Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمبود فضای سبز یکی از معضلات و چالش های پیش روی زاهدان است که متاسفانه در کشور از پایین ترین سرانه فضای سبز برخوردار که تلاش بیشتر مسئولین شهری و دست اندرکار را می طلبد تا برای توسعه فضای سبز در این کلان شهر اقدامات گسترده و جدی انجام دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، زاهدان با مساحت بیش از 36 هزارکیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 800 هزار نفر ( با توجه به توسعه حاشیه نشینی و وجود اتباع غیر قانونی جمعیت دقیق نیست) یکی از کلان شهرهای کشور محسوب می شود، اما از لحاظ زیر ساخت ها و امکانات شهری، فضاهای سبز، و مکان های تفریحی و ورزشی در شان یک کلان شهر نیست و از کلان شهری بودن فقط اسم آن را به یدک می کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سالهای اخیر اقداماتی در جهت ارتقاء فضای سبز و افزایش مکان های تفریحی دراین شهر انجام شد، که این اقدامات جواب گوی نیاز جمعیتی و پراکندگی زاهدان نیست.

با فرارسیدن ایام تابستان و افزایش اوقات فراغت، خانواده ها نیازمند مکان هایی هستند تا به دور از دغدغه های فکری و اجتماعی ساعاتی را با خانواده در مکان های تفریحی با امکانات مناسب سپری کنند، اما اندک مکان های تفریحی و ورزشی که در شهر زاهدان وجود دارد متاسفانه امکانات رفاهی، تفریحی و فضای سبز آرامش بخش برخوردار نیست و کمبود فضاهای سبز و مکان های تفریحی کاهش نشاط اجتماعی و در نتیجه بروز معضل های اجتماعی را در بر خواهد داشت.

فضاهایی مانند پارک و فضای سبز با درختان انبوه مکان‌های مناسبی برای تخلیه هیجان‌های مثبت و منفی افراد هستند و در صورت نبود چنین فضایی هیجان‌ها تخلیه نمی‌شوند و در نهایت مسائلی مانند پرخاشگری، استرس و افسردگی بروز پیدا می‌کند.

زاهدان رتبه آخر سرانه فضای سبز کشور را دارد

آسا ریگی معاون خدمات شهری شهرداری زاهدان در گفت وگو با خبرنگار ما میزان سرانه فضای سبز زاهدان را 5/4 متر عنوان کرد و گفت: این سرانه برای زاهدان که یک مرکز استان است بسیار پایین است و متاسفانه  در کشور زاهدان رتبه اخر را دارد.

وی افزود: در ابلاغیه قانون هوای پاک در سال 96 ابلاغ شده، سرانه فضای سبز باید در ده سال آینده به بالای 10 متر برسد.

ریگی با بیان اینکه شهرداری تمام تلاش خود را جهت ارتقاء فضای سبز انجام خواهد داد، گفت: در سه ماه آینده با افتتاح چندین بوستان در نقاط مختلف شهر 20 هکتار به فضای سبز زاهدان افزوده که می تواند جهشی را در سرانه فضای سبز ایجاد اما با این حال باز هم کمبود داریم و به آن رقم مطلوب نخواهیم رسید.

در سه ماه آینده 20 هکتار فضای سبز به شهرستان زاهدان اضافه می شود

وی پارک شورا، پارک بانوان، بوستان کودک و بوستان کوثر را از جمله این طرح ها عنوان کرد.

معاون خدمات شهری شهرداری زاهدان استفاده از پساب فاضلاب برای توسعه فضای سبز در زاهدان را از اقدامات شهردای در این خصوص برشمرد و بیان کرد: این طرح در حال حاضر در مناطق سه، چهار و پنج زاهدان در حال اجرا است و در سال جاری پساب مناطق یک و دو را هم اتصال خواهیم داد.

وی از دیگر اقدامات برای توسعه فضای سبز را مطالعات تحقیقاتی بر روی گونه های گیاهی متناسب با اقلیم منطقه عنوان کرد و تصریح کرد: در این خصوص مجموعه شهردای با همکاری پارک علم و فناوری و دانشگاه سیستان و بلوچستان مطالعات تحقیقاتی بر روی گونه های گیاهی مقام با کم آبی، شوری آب و اقلیم گرم و خشک منطقه را آغاز کرده است.

ایجاد کمربند های سبز در حاشیه شهر زاهدان 

این مسئول از ایجاد کمربندهای سبز در حاشیه زاهدان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: یکی از اولویت های شهری برای توسعه فضای سبز حاشیه شهر و جلوگیری از توسعه بی رویه شهر ایجاد کمربندهای سبز است.


وی با بیان اینکه درحال حاضر کار زیر ساخت های آن در حال انجام است، ادامه داد: در دستورالعملی که در قانون هوای پاک در ایجاد کمربند سبز در سال 96 از سوی وزرات کشور ابلاغ شده در ماده 22 و 27 وظایفی را برای هر ارگانی مشخص کرده است که تامین آب بر عهده وزرات نیرو، تولید و تهیه نهال و کشت بر عهده وزرات جهاد کشاورزی (در شهرستان ها به ادارت منابع طبیعی و آبخیز داری ) محول و حفظ و نگهداری هم بر عهده شهرداری ها است.

ابلاغیه ای برای ما ارسال نشده است

برای اطلاعات بیشتر در خصوص تولید و تهیه نهال مورد نیاز با اقلیم منطقه با روابط عمومی جهاد کشاورزی تماس که وی در پاسخ گفت: این امر مربوط به منابع طبیعی می باشد و برعهده جهاد کشاورزی نیست با این حال مجدد تماس بگیرید تا اطلاعات دقیق تر را از معاون مربوطه سوال کنم.

خبرنگار ما در تماس با روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیز داری استان هم با این پاسخ روبرو شد که اصلا چنین توافقی صورت نگرفته است و منابع طبیعی فقط وظیفه اراضی ملی را دارد و اینکه منابع طبیعی به  شهرداری نهال دهد چنین چیزی نیست و کمربندهای سبز در حوزه راه و شهرسازی و شهرداری است ولی اگر در اراضی ملی باشد و طرح ملی باشد و اعتباری داشته باشد مربوط به منابع طبیعی می شود و من همچنین چیزی نشنیدن که همچنین توافقی است.

این در حالی است که معاون خدمات شهری زاهدان می گوید این ابلاغیه تحت عنوان وظایف استانی دستگاههای مربوطه در قانون هوای پاک سال 96 از سوی وزرات کشور به تمامی دستگاههای اجرای ابلاغ شده است.

حال باید دید قصه پر غصه فضای سبز زاهدان که همچون فرزند بی سرپناه شده، کدام ارگان مربوطه سرپرستی خواهد کرد؟
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای توسعه فضای سبز مکان های تفریحی سرانه فضای سبز کلان شهر هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۷۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد

علی اصغر عباس‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیشترین میزان ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری از مبدا گمرک پرویزخان در استان کرمانشاه انجام گرفته است.

وی با آمار ارائه شده از سوی گمرک ایران اشاره کرد و افزود: ترانزیت خارجی از مسیر ایران در اولین ماه از سال ۱۴۰۳، به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

مدیرکل گمرک استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: این میزان ترانزیت خارجی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

عباس‌زاده ادامه داد: بر اساس ارائه شده از سوی گمرک ایران، گمرک پرویزخان با ۴۸۶ هزار تن کالا بیشترین میزان ترانزیت خارجی مبدا در بین گمرکات کشور را به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: گمرک شهید رجایی با ۳۷۷ هزار تن و گمرک باشماق با ۲۰۳ هزار تن در جایگاه بعدی قرار گرفتند.

کد خبر 6096857

دیگر خبرها

  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب
  • کسب رتبه نخست گمرک پرویزخان در ترانزیت خارجی
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • خسارت بارش‌های شدید به زیر ساخت‌های شهری جنت مکان گتوند
  • آذربایجان غربی صاحب رتبه نخست کشوری درتولید آرتمیا
  • هوای سیستان بارانی شد + فیلم
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل ۲.۵ برابر شد